Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Sk ifoy erd 220i

Vysokozdvižný vozík ERD 220i od spoločnosti Jungheinrich získal ocenenie IFOY

Vysokozdvižný vozík ERD 220i od spoločnosti Jungheinrich získal ocenenie IFOY

•           Elektrický vysokozdvižný vozík ERD 220i získal ocenenie IFOY: „Špeciálne vozidlo roka 2022“

•           Porota: nový štandard pre bezpečné, optimálne chránené a najmä super-kompaktné elektrické vysokozdvižné vozíky

•           Ocenenie potvrdzuje pozíciu  spoločnosti Jungheinrich ako lídra v inováciách v intralogistike


Vozík ERD 220i od spoločnosti Jungheinrich získal v Mníchove (Nemecko) ocenenie IFOY. Elektrický vysokozdvižný vozík zaujal porotu jedinečnou kombináciou kompaktnosti, bezpečnosti a ergonómie, čím úspešne porazil svojich konkurentov v kategórii „Špeciálne vozidlo“. Ocenenie IFOY je už druhým v poradí, ktoré získal vozík ERD 220i. Už v roku 2021 bol zvolený ako „Najlepší z najlepších“ pri oceneniach Red Dot Design.


Medzinárodná porota zvolila vysokozdvižný vozík ERD 220i od spoločnosti Jungheinrich za najlepšiu novinku v tomto segmente trhu. „Práca s vysokozdvižnými vozíkmi už nie je kompromisom medzi bezpečnosťou, kompaktnosťou a ergonómiou. S vozíkom ERD 220i udáva Jungheinrich nový štandard pre bezpečné, optimálne chránené a najmä super-kompaktné elektrické vysokozdvižné vozíky. Jeho prvotriedny výkon predstavuje pre konkurenciu skutočnú výzvu.“


Pre Christiana Erlacha, člena predstavenstva spoločnosti Jungheinrich pre marketing a predaj, je toto ocenenie potvrdením inovatívnej sily Jungheinrich: „Získanie ocenenia IFOY pre ERD 220i je obrovským uznaním našej práce. Vozíky Jungheinrich sú tou správnou odpoveďou na požiadavky, ktoré na nás kladú sklady budúcnosti. Pri tvorbe inovácií chceme, aby nás spoločnosť vnímala aj v tomto svetle. Ocenenie IFOY je toho dôkazom a zároveň predstavuje obrovské uznanie pre celý náš tím, na čo som obzvlášť hrdý.“


Trojkombinácia kompaktnosti, bezpečnosti a ergonómie

Namiesto osadenia jednej veľkej batérie medzi rám a vidlicu, ako tomu bolo v minulosti, využila spoločnosť Jungheinrich v ERD 220i dva kompaktné lítiovo-iónové batériové moduly (každý s kapacitou 130 Ah), integrované do podvozku vozíka. Odstránenie batérie výrazne zlepšilo vlastnosti vozíka: ERD 220i je o viac ako 300 milimetrov kratší ako jeho predchodca, čo predstavuje približne 25-percentnú úsporu priestoru. Vďaka týmto kompaktným rozmerom je elektrický vozík, ktorý je navrhnutý na pohyb v skladoch a pri nakládke a vykládke vozidiel, mimoriadne obratný a ľahko ovládateľný. Polomer otáčania 1 985 milimetrov mu umožňuje precízne manévrovanie v úzkych priestoroch a umožňuje využívať nové koncepty pri plánovaní skladov. Vozíku stačia užšie uličky, takže je možné rozšíriť úžitkovú plochu. Vďaka tomu tak majú zákazníci viac skladového priestoru na rovnakej ploche.


Okrem toho Jungheinrich vyladil rozloženie váhy v prospech jazdných vlastností, čo sa ukazuje aj na výraznej akcelerácii a umožňuje jazdenie rýchlosťou až do 14 kilometrov za hodinu. Vďaka úspore priestoru sa vozík ponúka s dvoma verziami priestrannej plošiny na státie bez toho, aby bolo potrebné obetovať niečo z jeho kompaktnosti a pohyblivosti. Obe plošiny majú pevné bočné ochranné panely na troch stranách a umožňujú bezpečnú jazdu a pohodlné státie.


Vďaka novému zdvíhaciemu zariadeniu je možné ERD 220i využívať ešte všestrannejšie – okrem nakládky a vykládky aj na zakladanie. Nové trojité zdvíhacie zariadenie umožňuje dosiahnuť najvyššiu výšku zdvihu v tomto segmente, a to až 3 760 mm. Výška zdvíhacieho zariadenia ostáva kompaktná preto, aby bolo možné vozík bezproblémovo použiť aj v návese nákladného vozidla. ERD 220i je možné použiť aj na prepravu dvoch paliet súčasne pomocou zdvihu oporných ramien. Toto riešenie výrazne zvyšuje efektivitu najmä pri nakládke a vykládke nákladných vozidiel.


„ERD 220i je kompaktnejší, pohodlnejší a bezpečnejší ako všetky ostatné vozíky vo svojej triede. Vďaka novej koncepcii batérie mení definíciu obratnosti, bezpečnosti a ergonómie. Nerobí žiadne kompromisy a ide o vysokozdvižný vozík, aký naši zákazníci dlho hľadali,“ vysvetľuje Torben Sell, zodpovedný produktový manažér Jungheinrich. ERD 220i s integrovanou lítium-iónovou batériou je súčasťou radu POWERLiNE a rovnako ako všetky ostatné modely v tomto rade je CO2 neutrálny až do momentu odovzdania zákazníkovi.


O ocenení IFOY

Ocenenie IFOY („Medzinárodná intralogistika a vysokozdvižný vozík roka“) hodnotí efektivitu a inovácie a vzhľadom na odbornú kvalifikáciu poroty sa považuje za najprestížnejšie ocenenie za inovácie v oblasti intralogistiky. Nezávislá porota zložená z medzinárodných odborných novinárov vyberá víťaza na základe trojúrovňovej previerky IFOY. Okrem nestranného testu IFOY sem patrí aj IFOY kontrola inovácií, ktorú vykonávajú špecialisti z inštitútu Frauhofer IML Univerzity v Drážďanoch, Technickej univerzity Mníchov a inštitútu Frauhofer IPA. Ocenenie IFOY, udeľované pod patronátom nemeckého Federálneho ministerstva hospodárstva a klímy, sponzoruje Asociácia pre manipuláciu s materiálmi a intralogistiku a Asociácia robotizácie a automatizácie v rámci VDMA. S celkovým počtom 11 víťazstiev od roku 2013 je Jungheinrich jedným z najúspešnejších uchádzačov o toto ocenenie.


Fotografia z udeľovania ocenenia IFOY: Zľava doprava: Hans-Herbert Schultz (Viceprezident pre podnikový produktový program, Jungheinrich AG), Stefan Hanusch (Projektový manažér pre menšie vozíky, Jungheinrich Landsberg AG & Co. KG), Thomas Luckmann (Vedúci oddelenia vývoja vozíkov, Segment menších vozíkov, Jungheinrich Norderstedt AG & Co. KG), Torsten Gerhardt (Vedúci hlavného segmentu menších vozíkov, Jungheinrich Norderstedt AG & Co. KG), Christian Erlach (Člen predstavenstva pre marketing a predaj, Jungheinrich AG), vzadu Christoph Zeidler (Vedúci oddelenia obsahu, Jungheinrich AG), Malte Wichmann (Vedúci segmentu nízkozdvižných a ručných paletových vozíkov, Jungheinrich AG), vzadu Lukas Wohlschläger (Produktový manažér AGV, Jungheinrich Degernpoint AG & Co. KG), Manuela Schmidbauer (Produktová manažérka AGV, Jungheinrich Degernpoint AG & Co. KG), Linda Duffy (Viceprezidentka pre marketing, Jungheinrich AG).

Máte otázky?