Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Acting responsibly
11/05/2020

Zodpovedné správanie

Zodpovedné správanie: Jungheinrich patrí medzi spoločnosti s najväčším dôrazom na udržateľnosť v strojárskom priemysle.

EcoVadis opäť ocenila spoločnosť Jungheinrich za svoj záväzok k zodpovednému podnikaniu, ktorá tak druhýkrát za sebou získala zlatý status. Znamená to, že Jungheinrich zostáva jednou z najzodpovednejších a najviac udržateľne hospodáriacich z viac ako 55 000 certifikovaných spoločností.

EcoVadis, popredná platforma pre hodnotenie udržateľnosti, opäť označila Jungheinrich za jednu z najlepších spoločností na svete z hľadiska udržateľnosti. Jungheinrich patrí medzi dve percentá najviac udržateľne hospodáriacich spoločností v strojárskom priemysle. „Náš prístup k udržateľnosti je základom, na ktorom budujeme trvalú hodnotu,“ vysvetlil Dr. Lars Brzoska, predseda predstavenstva spoločnosti Jungheinrich AG. „Spoločnosť Jungheinrich kombinuje spoločenskú a ekologickú zodpovednosť s rastom zisku. Opätovné získanie zlatého statusu od EcoVadis za náš záväzok k zodpovednému podnikaniu je dôležité potvrdenie našej práce.“

EcoVadis v rámci svojho certifikačného procesu hodnotí životné prostredie, pracovné a ľudské práva, morálku a udržateľné obstarávanie. Spoločnosť Jungheinrich sa dokázala v porovnaní s minulým rokom zlepšiť vo všetkých oblastiach. EcoVadis osobitne vyzdvihla jej záväzok k ochrane životného prostredia. Jungheinrich roky neustále vylepšuje hodnotenie životnosti svojich vozíkov. Počas tohto obdobia sa znížila uhlíková stopa priemerného vysokozdvižného vozíka o 38 percent. Jungheinrich je priekopníkom v oblasti elektrickej mobility. V roku 2019 predstavovali elektrické vozíky 97 percent všetkých vyrobených jednotiek a čoraz väčšia časť z nich je vybavená špičkovou lítium‑iónovou technológiou. Elektrické vozíky s lítium‑iónovými batériami produkujú počas svojej životnosti o 52 percent menej uhlíkových emisií ako naftové vozíky v rovnakej kategórii nosnosti. „Jungheinrich bude aj v budúcnosti pokračovať vo svojom záväzku k udržateľnosti s cieľom vytvoriť trvalú pridanú hodnotu pre zákazníkov aj celú spoločnosť. Z tohto dôvodu bude hrať udržateľnosť hlavnú úlohu v našej podnikovej stratégii 2025+, ktorú predstavíme v novembri,“ oznámil Brzoska.

Tu nájdete viac o EcoVadis https://www.ecovadis.com/de/uber-uns/


Máte otázky?