Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
miniload ifoy nominee

Tri nominácie na ocenenia IFOY AWARD

ETV 216i: prvý vysokozdvižný vozík s výsuvným zdvíhacím zariadením na svete s pevne zabudovanou lítiovo-iónovou batériou • STC: najvýkonnejší systém pre vychystávanie drobných položiek z regálov vo svojej triede • zoneCONTROL:zvýšenie bezpečnosti na najkritickejších miestach v skladových priestoroch

Hamburg/Ismaning (Nemecko): Produkty spoločnosti Jungheinrich boli v roku 2019 nominované až na tri ocenenia IFOY AWARD. Túto informáciu dnes oznámila odborná porota v meste Ismaning neďaleko Mníchova. To znamená, že aj v tomto roku spoločnosť Jungheinrich získala spomedzi konkurencie najviac nominácií na ocenenia IFOY. Nominované boli nasledovné produkty: ETV 216i – prvý vysokozdvižný vozík s výsuvným zdvíhacím zariadením na svete s pevne zabudovanou lítiovo-iónovou batériou, systém STC 2B1A pre vychystávanie drobných položiek z regálov a asistenčný systém zoneCONTROL. Udeľovanie ocenení IFOY Awards 2019 sa bude konať 26. apríla na zámku Hofburg vo Viedni.

Christian Erlach, člen predstavenstva spoločnosti Jungheinrich pre obchod a marketing: „Tri nominácie na ocenenia IFOY sú ďalším potvrdením inovatívnej sily spoločnosti Jungheinrich v oblasti internej logistiky. Sme zároveň strojárenská spoločnosť, poskytovateľ logistických systémov a spoločnosť zaoberajúca sa vývojom softvéru. Naše vysokoinovatívne a vysokoefektívne logistické riešenia pomáhajú zákazníkom získať čo najväčšiu konkurenčnú výhodu.”

Nominácia v kategórii Manipulačná technika: ETV 216i
ETV 216i je prvý vysokozdvižný vozík s výsuvným zdvíhacím zariadením na svete so štandardne zabudovanou lítiovo-iónovou batériou. Spoločnosť Jungheinrich pri vývoji tohto vysokozdvižného vozíka dôsledne využila všetky výhody, ktoré jej táto priestorovo úsporná a efektívna batéria ponúka. Vysokozdvižný vozík ETV 216i má práve vďaka tomu naozaj revolučný dizajn. Najnovšia generácia vysokozdvižných vozíkov s výsuvným zdvíhacím zariadením sa môže pýšiť výrazne zdokonalenou ergonómiou. Spoločnosť Jungheinrich zapracovala návrhy a požiadavky svojich zákazníkov priamo do dizajnu nového vozíka. Vysokozdvižný vozík ETV 216i tak ponúka operátorovi výrazne väčšiu slobodu pohybu a dokonalý výhľad do všetkých strán. Dôsledkom toho je pozoruhodne vysoká úroveň komfortu používateľa a absolútna bezpečnosť prevádzky v sklade. Maximálna obratnosť vysokozdvižného vozíka v skladových priestoroch je výsledkom výnimočne kompaktného dizajnu. V porovnaní s bežnými vysokozdvižnými vozíkmi s výsuvným zdvíhacím zariadením dosiahol vozík ETV 216i výrazné zvýšenie produktivity práce v sklade. Pevne zabudovaná lítiovo-iónová batéria garantuje v porovnaní so štandardnými olovenými batériami dlhšiu životnosť, bezúdržbovú prevádzku a lepší výkon. To zas zvyšuje priechodnosť a efektívnosť skladu. Non-stop prevádzku umožňujú výnimočne krátke intervaly dobíjania batérie. Vysokozdvižný vozík ETV 216i má nosnosť až 1 600 kg a výšku zdvihu až 10,7 metrov.

Nominácia v kategórii Bezobslužné prepravné systémy (AGV) a intralogistický robot: systém STC pre vychystávanie drobných položiek z regálov
Systém STC je prvý interne vyvinutý vysokovýkonný systém pre vychystávanie drobných položiek z regálov. Najnovšie technológie a inovatívny dizajn sú zárukou maximálneho výkonu, vyššej efektivity a lepšej optimalizácie nákladov na internú logistiku. Aby sa takéto niečo vôbec dalo dosiahnuť, použili sme v tomto novom systéme hneď tri nové patenty: inovatívny dizajn stožiara pre maximálne využitie zariadenia až do výšky 25 metrov a zároveň na zabezpečenie absolútnej stability aj napriek ľahkej konštrukcii novú koncepciu vodiacich líšt na minimalizovanie vzdialenosti prístupu a integrovaný pohonný systém Omega pre ešte úspornejšie skladovanie.

Systém STC je najvýkonnejší systém pre vychystávanie drobných položiek z regálov vo svojej triede. S rýchlosťou presahujúcou 6 metrov za sekundu pri maximálnom zrýchlení prekonáva všetky podobné vysokovýkonné systémy konkurencie. Využíva tiež systém rekuperácie energie SuperCaps, ktorý bol špeciálne upravený pre potreby efektívnej manipulácie s tovarom. Tento systém dokáže uskladniť energiu získanú v procese brzdenia a dodávať ju späť do pohonného systému pri zrýchlení. Tak sa spoločnosti Jungheinrich podarilo znížiť energetickú náročnosť systému a predovšetkým spotrebu energie žeriavového zakladača v porovnaní s konkurenciou až o 25 %.

Pokiaľ ide o využitie priestoru, spoločnosť Jungheinrich navrhla systém STC takým spôsobom, aby dokázal zabezpečiť maximálnu možnú efektívnosť. Inovatívny dizajn vodiacej lišty a pohonný systém Omega, ktorý je na rozdiel od iných systémov pre vychystávanie drobných položiek z regálov integrovaný do spodnej časti nosného ramena, je dôvodom, prečo tento systém dokáže dosiahnuť najmenšiu vzdialenosť prístupu vo svojej triede. Systém STC spoločnosti Jungheinrich v porovnaní s inými systémami pre vychystávanie drobných položiek z regálov na trhu umožňuje zákazníkom s podobne veľkými skladmi dosiahnuť výrazne vyššiu skladovaciu kapacitu a priechodnosť. Ďalšou inováciou je nový modulárny dizajn nosného ramena. Napriek svojej ľahkej konštrukcii zaručuje výnimočne dobrú stabilitu systému a zároveň umožňuje jeho flexibilné použitie až do výšky 25 metrov.

Nominácia v kategórii Intralogistický softvér: zoneCONTROL
Cieľom spoločnosti Jungheinrich je zvýšiť bezpečnosť operátorov, strojových zariadení, tovaru a skladových priestorov. Nový asistenčný systém zoneCONTROL zvyšuje bezpečnosť na najkritickejších miestach v sklade Systém pozostáva z rádiového modulu na vozíku a rádiových majákov osadených na určených miestach v sklade. Okolo majákov je vytvorené kruhové rádiové pole. V závislosti od vzdialenosti k príslušnému majáku aktivuje rádiový modul na vozíku rôzne úkony, napríklad brzdenie. Systém zoneCONTROL využíva ultra širokopásmovú (UWB) rádiokomunikačnú technológiu, ktorá umožňuje maximálnu presnosť až na pár centimetrov.

O spoločnosti Jungheinrich
Spoločnosť Jungheinrich bola založená v roku 1953 a dnes patrí k popredným svetovým poskytovateľom riešení v oblasti internej logistiky. Rozsiahle portfólio zariadení na manipuláciu s materiálom, logistických systémov a služieb umožňuje spoločnosti Jungheinrich vytvárať pre svojich zákazníkov riešenia na mieru, ktoré im pomôžu prekonať výzvy pri implementácii Priemyslu 4.0. Skupina so sídlom v Hamburgu má svoje priame obchodné zastúpenie v 40 krajinách po celom svete a v ďalších 80 krajinách pôsobí cez svoju sieť partnerských spoločností. Spoločnosť Jungheinrich zamestnáva po celom svete viac ako 18 000 ľudí a skupina vygenerovala v roku 2017 výnosy v celkovej hodnote 3,4 miliardy €. Akcie spoločnosti Jungheinrich sú zaradené do indexu SDAX.

Kontaktná osoba pre otázky zástupcov tlače:

Petra Blahová, marketingový manažér
Tel.: +421 2 4920 5804
petra.blahova(at)jungheinrich.sk

Máte otázky?