Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
award

ERD 220i získal najprestížnejšie ocenenie za dizajn

Najprestížnejšie ocenenie za dizajn: Elektrický vysokozdvižný vozík na dvojúrovňové nakladanie ERD 220i získal ocenenie Red Dot Award

Nový elektrický vysokozdvižný vozík na dvojúrovňové nakladanie ERD 220i od spoločnosti Jungheinrich získal ocenenie Red Dot Design Award a bol označený ako „najlepší z najlepších“. Vozík, ktorý je vďaka novej koncepcii lítiovo-iónovej batérie o asi 25 percent kratší ako jeho predchodca, si porotu získal svojou inovatívnosťou a priekopníckym dizajnom. Jeho kompaktný dizajn v kombinácii s pokročilou technológiou a vysokou mierou funkčnosti z neho podľa názoru poroty robí ukážkový príklad pokroku v segmente paletových vozíkov.


Andreas Knie, priemyselný dizajnér spoločnosti Jungheinrich hovorí: Dobrý produktový dizajn reaguje na konkrétne potreby zákazníkov a pomáha tvoriť účinné riešenia. Pri ERD 220i sa kompaktné rozmery, intuitívne ovládanie, obratnosť a bezpečnosť neustále navzájom dopĺňajú bez toho, aby muselo dochádzať ku kompromisom. Pre obsluhu je tu ergonomické, univerzálne a bezpečné sedadlo vodiča a výrazne zredukované rozmery umožňujú viac priestoru pri manévrovaní v sklade.


Namiesto osadenia veľkej batérie medzi rám a vidlicu, ako tomu bolo v minulosti, použila spoločnosť Jungheinrich v ERD 220i dva batériové moduly umiestnené v podvozku vozíka. Odstránenie ťažkého bloku batérie prinieslo výrazné zlepšenie výkonu vozíka. Ušetrené miesto tak umožňuje ponúkať vozík s plošinou v dvoch rozmerových variantoch bez toho, aby bola negatívne ovplyvnená kompaktnosť či manévrovateľnosť. Obe plošiny majú pevné bočné ochranné panely po troch stranách a umožňujú bezpečné jazdenie a pohodlné státie. ERD 220i je zároveň najkompaktnejším vozíkom vo svojej kategórii s L2 rozmerom iba 1 065 mm, vďaka čomu je jeho polomer otáčania menší ako dva metre. Je tak možné veľmi presné manévrovanie aj v úzkych priestoroch a zvyšuje sa užitočná plocha skladu.


Ocenenie Red Dot Award za produktový dizajn sa od roku 1955 každoročne udeľuje najlepším a najinovatívnejším produktom z celého sveta vo viac ako 50 kategóriách. Porota zložená z nezávislých dizajnérov, profesorov dizajnu a novinárov každoročne z tisícov prihlásených vyberá produkt, ktorý vyniká kvalitou svojho dizajnu.


  

Máte otázky?