Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Eco vadis 2022
Ecovadis - Sustainability Rating 2022

Spoločnosť Jungheinrich -platinové ocenenie za udržateľnosť.

Spoločnosť Jungheinrich opäť získala platinové ocenenie za udržateľnosť. 


•             Spoločnosť Jungheinrich sa opäť zaradila medzi jedno percento najudržateľnejších spoločností sveta

•             Obnovené ocenenie EcoVadis za vynikajúce výsledky v oblasti ochrany životného prostredia

•             Konzistentná ekologická stratégia vypracovaná na základe podrobnej súvahy emisií CO2

Ako sú na tom spoločnosti z hľadiska spoločensky zodpovedného podnikania? Ratingová agentúra EcoVadis si položila túto otázku pri analýza viac ako 100 000 spoločností na celom svete. Iba jedno percento najudržateľnejších z nich ocenila svojím najvyšším platinovým certifikátom. Spoločnosť Jungheinrich získala toto ocenenie za udržateľnosť už druhý krát po sebe a podľa EcoVadis opäť sa zaradila medzi najudržateľnejšie spoločnosti na svete. Dr. Lars Brzoska, predseda správnej rady spoločnosti Jungheinrich AG, povedal: „Jungheinrich vytvára udržateľnú hodnotu – dokazuje to aj opakované platinové ocenenie EcoVadis. Ako rodinná firma považujeme za svoju úlohu prinášať ekonomicky úspešné a inovatívne produkty, no zároveň sa správať ekologicky a spoločensky zodpovedne.“

EcoVadis predstavuje mimoriadne uznanie činnosti spoločnosti Jungheinrich v oblasti ochrany životného prostredia. Aktivity spoločnosti v tejto oblasti boli označené ako „vynikajúce“. Jungheinrich sa neustále približuje k cieľu stať sa uhlíkovo neutrálnou spoločnosťou a jednoznačne sa prihlásil k parížskej klimatickej dohode. V hodnotení EcoVadis bolo zohľadnené aj používanie obnoviteľných zdrojov energie, napríklad generovanie vlastnej solárnej energie prostredníctvom fotovoltaických systémov. Skupina Jungheinrich navyše už pred viacerými rokmi prijala vlastný Kódex o ochrane práce a ľudských práv, ktorým sa riadi všetkých jej 41 spoločností pre priamy predaj po celom svete. Aby bolo zabezpečené udržateľné obstarávanie, spoločnosť Jungheinrich systematicky vyhodnocuje správanie svojich dodávateľov v oblasti ľudských práv, životného prostredia a dodržiavania predpisov. Patrí sem viac ako 700 dodávateľov, ktorí tvoria vyše 75 % globálneho predajného objemu Jungheinrich.

Súčasné platinové hodnotenie je už štvrtým ocenením v rade, ktoré agentúra EcoVadis udelila spoločnosti Jungheinrich. V rokoch 2019 a 2020 získala spoločnosť Jungheinrich zlaté a v roku 2021 po prvý krát platinové ocenenie. Zo svojich záväzkov voči udržateľnosti nebude spoločnosť Jungheinrich poľavovať ani naďalej.

Agentúra EcoVadis ako popredná svetová inštitúcia v oblasti hodnotenia spoločensky zodpovedného podnikania hodnotila viac ako 100 000 spoločností z celého sveta. Jej metodológia je založená na medzinárodných normách pre udržateľnosť a zohľadňuje viac ako 200 predajných kategórií naprieč vyše 175 krajinami. Základom pre hodnotenie je 21 indikátorov zo štyroch oblastí: životné prostredie, pracovné a ľudské práva, etika a udržateľné obstarávanie.

O spoločnosti Jungheinrich

Ako popredný svetový poskytovateľ intralogistických služieb prináša spoločnosť Jungheinrich inovatívne a udržateľné produkty a riešenia pre tok tovarov už 70 rokov. Táto hamburská rodinná firma je priekopníkom vo svojom sektore a za svoj cieľ považuje vytvorenie skladu budúcnosti.

Máte otázky?