Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Jungheinrich beteiligt sich an Magazino
09/24/2020

Jungheinrich nadobúda podiel v start-upe Magazino


Strategická investícia do špecialistov na robotiku

Spolupráca na vývoji automatizovaného softvéru

Rozširovanie odborných znalostí v oblasti spoločných riešení pre automatizovanú intralogistiku


Spoločnosť Jungheinrich AG so sídlom v Hamburgu získala podiel v mníchovskom start-upe Magazino, zameranom na robotiku. Včera v meste Dingolfing, neďaleko Mníchova, podpísali zástupcovia oboch spoločností zmluvu o podiele. Zároveň sa Jungheinrich a Magazino dohodli na širšej strategickej spolupráci a rozhodli sa spojiť sily v odbore automatizácie.  

„Magazino je mladá, vysoko inovatívna spoločnosť, ktorá má výnimočné schopnosti v oblasti navigačných a ovládacích softvérov pre mobilnú automatizáciu. Táto investícia je odrazom našej stratégie v oblasti automatizácie a významne prispeje k rýchlo rastúcej expanzii nášho podnikania s automatizovanými bezobslužnými vozíkmi, hovorí Dr. Lars Brzoska, predseda predstavenstva manažmentu spoločnosti Jungheinrich AG.  

Automatizácia je hybnou silou rastu intralogistického sektoru. Jungheinrich očakáva v nasledujúcich rokoch dvojciferný rast v tomto segmente. Tento trend je poháňaný najmä neustálym silným rastom online obchodu a globálneho nedostatku špecialistov na logistiku, a to predovšetkým nedostatku pracovníkov na obsluhu vysokozdvižných vozíkov.  

Magazino pôsobí na trhu od roku 2014 a špecializuje sa na vychystávacie roboty, ktoré sa dokážu inteligentne navigovať v sklade a precízne manipulovať správne krabice. Tento systém sa používa v mnohých skladoch online predajcov a poskytovateľov logistických služieb. „Ovládaním robotov v komplexnom prostredí sa podarilo spoločnosti Magazino  vytvoriť jedinečnú technológiu, ktorú chceme v budúcnosti rozšíriť a integrovať  do sveta produktov od spoločnosti Jungheinrich,“ hovorí Dr. Lars Brzoska. 

„Investície Jungheinrichu do spoločnosti Magazino poukazujú na vysokú žiadanosť našich robotických softvérov ACROS.AI a našich robotov. Vďaka nim zaujme Magazino hlavné miesto v oblasti softvérov na rýchlo rastúcom trhu s mobilnou robotikou,“ hovorí Frederik Brantner, výkonný riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Magazino.

Jungheinrich predstavil svoje prvé automaticky navádzané vozidlo už v roku 1962. Odvtedy je jedným z vedúcich  poskytovateľov automatizovanej manipulačnej techniky na rýchlo rastúcom trhu. S pomocou inteligentného softvéru a najmodernejších navigačných technológií spoločnosť Jungheinrich neustále rozširuje svoje portfólio mobilných automatizovaných riešení.

O spoločnosti Magazino:

Spoločnosť Magazino GmbH navrhuje a vytvára inteligentné mobilné roboty, ktoré rozpoznajú prostredie, v ktorom sa používajú a robia vlastné rozhodnutia. Automatizované roboty pracujú zároveň s ľuďmi a vďaka nim sú pracovné úkony v oblasti internetového predaja, módy a výroby logistiky flexibilnejšie a efektívnejšie. Magazino má so svojimi 100 zamestnancami v Mníchove najväčší robotický tím v Európe. Medzi investorov spoločnosti Magazino patrí aj Körber AG, Zalando a Fiege Logistik.

Máte otázky?