Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
EZS 130 – The tow tractor for tight spaces

EZS 130 – Ťahač do stiesnených priestorov

Kompaktný dizajn s celkovou šírkou 600 mm

Vylepšené využitie priestoru a optimalizovaná ergonómia

Integrovaná batéria 130 Ah pre použitie vo viaczmenných prevádzkach

Jungheinrich predstavuje najnovšiu verziu svojho obzvlášť štíhleho elektrického ťahača EZS 130 na InterAirport  (Hala: vonkajšia, Stánok: B30). Vozidlo so šírkou iba 600 mm je skonštruované tak aby umožnilo prepravu malých prepraviek v stiesnených priestoroch. Ťahač je teda ideálny na prepravu batožinových vozíkov na letiskách. Vďaka svojmu 24V motoru s trojfázovou technológiou, ktorá je teraz ešte silnejšia, môže EZS 130 ťahať rôzne typy prívesov s celkovou hmotnosťou až 3,000 kg.

Vylepšená technológia pohonu EZS 130 zaručuje vyššiu úroveň účinnosti s vynikajúcou energetickou rovnováhou. Dynamické brzdenie so spätným získavaním energie umožňuje obzvlášť dlhé doby používania. Jungheinrich ponúka EZS 130 s osvedčenými oloveno-kyselinovými batériami a so špičkovou lítium-iónovou technológiou. Lítium-ionová batéria EZS 130 sa môže počas prestávok jednoducho nabíjať vďaka zásuvke pohodlného nabíjania. ďalšou možnosťou, ktorú ponúka EZS 130 je integrovaný nabíjač batérií 24 V, ktorý umožňuje nabíjanie v ktorejkoľvek 230 V zásuvke. 

Konštrukcia vozidla umožnila zväčšiť nástupnú plochu ťahača o 70 mm bez zmeny základných rozmerov vozidla. Nová nízko uložená plošina obsluhy umožňuje pohodlne a bezpečne nastupovať a vystupovať z vozidla s minimálnym úsilím. Rám EZS 130 je vyrobený z kvalitnej oceľovej platne a teraz je dodávaný s oblúkovou zásterou na prednom kryte. V závislosti na type použitia a požiadavkách zákazníka si môžete vybrať z rôznych typov operadiel (vrátane integrovaných možností sedenia), aby sa počas dlhých období používania uvoľnilo napätie na nohách. Napríklad sklopné sedadlo s nastaviteľnou výškou zaručuje väčšie pohodlie pri jazde, najmä na dlhých cestách, čím znižuje únavu pri práci. Elektrické riadenie sa vykonáva prostredníctvom zvisle nastaviteľného oja Jungheinrich JetPILOT. Nová konštrukcia ďalej optimalizuje najnižší rozsah nastavenia pre nižších vodičov, čo zaručuje obmedzenie únavy obsluhy.

EZS 130 je obzvlášť bezpečný vďaka CurCONTROL, ktorý flexibilne upravuje jazdné vlastnosti vozidla podľa potreby a automaticky znižuje jeho rýchlosť pri jazde v zákrutách. Softvérovým ​​tlačidlom si môžete vybrať z troch voliteľných programov pohonu.

Integrované LED svetlo zvyšuje viditeľnosť vozidla v slabo osvetlených priestoroch. Voliteľný doplnok "Floor spot"  znižuje riziko kolízie v preťažených oblastiach prostredníctvom červených alebo modrých svetiel na podlahe.

Dvojpalcový displej zobrazuje úroveň nabitia batérie, rýchlosť, prevádzkové hodiny, rýchlosť jazdy a všetky možné chybové hlásenia. Pozemný dopravník sa môže aktivovať prostredníctvom jednoduchého prístupového kódu alebo voliteľnou možnosťou transpondérovej karty.

Jungheinrich ponúka pre EZS 130 veľké množstvo príslušenstva pre individuálne nastavenie, čím zabezpečuje univerzálne použitie. Robustný, univerzálny držiak voliteľného príslušenstva umožňuje pripojiť napríklad rádiový komunikačný modul.

Ťahač môže byť vybavený rôznymi spojovacími zariadeniami pre rôzne prívesné vozíky. Tlačidlová funkcia umožňuje užívateľovi pohodlne pripojiť a odpojiť prívesy. Pre prívesy GTE sú k dispozícii elektrické napájacie konektory.

Máte otázky?