Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Fáza Wahl&Co
Efektívne skladové operácie

Bezproblémové procesy v sklade Wahl & Co

Dlhé roky aktívna rodinná prepravná a logistická spoločnosť Bielefeld Wahl GmbH & Co. KG ponúka logistické služby pre priemysel a maloobchod. Pri budovaní nového vysokoregálového skladu v areáli Bielefeld využili naše vysokozdvižné vozíky a asistenčné systémy.

Inteligentné riešenia pre intralogistiku

Najdôležitejšou úlohou poskytovateľa logistických služieb je rýchlo a flexibilne reagovať na želania zákazníka. Bezproblémový priebeh podnikových procesov má preto pre spoločnosť Wahl & Co. najvyššiu prioritu. Pri vybavovaní vysokoregálového skladu s kapacitou na 15 000 paliet museli byť tým pádom zohľadnené tieto požiadavky: Optimálna spolupráca medzi procesmi od príjmu tovaru po jeho expedovanie; optimálna podpora pre vodičov vysokozdvižných vozíkov, aby sa predišlo chybám; jednoduchá integrácia vysokozdvižných vozíkov do existujúceho systému riadenia skladu (Warehouse Management System, WMS).

Jörn Wahl-Schwentker
Generálny riaditeľ spoločnosti Wahl GmbH & Co KG

„Našej obsluhe ideálnym spôsobom pomáhal asistenčný systém Jungheinrich – od presunu paliet až po zakladanie vo vysokoregálovom sklade.“

Inteligentná technológia umožňuje zefektívniť procesy

Na spoločnosť Wahl & Co sa nám podarilo urobiť dojem našimi kompaktnými vysokovýkonnými vozíkmi do úzkych uličiek a vozíkmi s výsuvným zdvíhacím zariadením, ako logistickým rozhraním, ktoré získalo niekoľko ocenení. Rozhodli sa pre vysokozdvižný vozík s výsuvným zdvíhacím zariadením ETV 214 s poloautomatickou predvoľbou výšky zdvihu. Tento vozík má tú výhodu, že vodičovi stačí nascanovať čiarový kód na regály až po prevoze palety do stanice P&D. Systém WMS potom odošle objednávku, ktorá je logistickým rozhraním preložená do zrozumiteľného jazyka pre vysokozdvižný vozík s výsuvným zdvíhacím zariadením. Obsluha v tomto okamihu vidí cieľ na bezdrôtovom dátovom termináli; vysokozdvižný vozík zároveň pozná aj správnu cieľovú výšku. Obsluhe stačí použiť zdvíhaciu páku – predvoľba výšky zdvihu liftNAVIGATION poloautomaticky privedie vidlice na správnu úroveň. Tým sa zabráni poškodeniu regálov v dôsledku naskladňovania a vyskladňovania v nesprávnej výške.

Súčasťou dodávky sú aj dva vysokozdvižné vozíky EKX 515, ktoré dosahujú vysokú rýchlosť jazdy. Sú vybavené asistenčným systémom warehouseNAVIGATION a prostredníctvom logistického rozhrania zo systému WMS prijímajú objednávku do ovládacích prvkov vysokozdvižného vozíka. Na naskladnenie a vyskladnenie tovaru vodičovi stačí pridať plyn, keďže vysokozdvižný vozík už pozná správnu trasu. Tým sa šetrí čas a zvyšuje efektivita. Okrem toho sa dokončená objednávka cez logistické rozhranie automaticky prenesie späť do systému WMS. Skenovanie na cieľovom mieste viac nie je potrebné a sklad s úzkymi uličkami je možné implementovať bez štítkov.

Optimálna podpora skladových procesov

Jörn Wahl-Schwentker, generálny riaditeľ spoločnosti Wahl & Co, bol ohromený skladovou technikou pre vysoké regály: „Našej obsluhe pri premiestňovaní palety na dopravníkovú techniku a následne do odkladacej priehradky vo vysokoregálovom sklade perfektne asistovali asistenčné systémy Jungheinrich. Výsledkom toho je vysoká úroveň bezpečnosti a priechodnosti procesov. Rovnako nás ohromila jednoduchosť integrácie vysokozdvižných vozíkov do nášho systému riadenia skladu. Vykonanie potrebných úprav si vyžadovalo len veľmi málo úsilia.“

Máte otázky?