Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Paul Lange Oslany
Paul Lange Oslany - efektívne využitie priestoru

Rozšírené skladové priestory pre Paul Lange Oslany

Referencia Paul Lange Oslany

Spoločnosť Jungheinrich sa už mnoho rokov snaží spĺňať vysoké nároky svojho partnera, firmy Paul Lange Oslany. Dlhodobo jej poskytuje maximálnu kvalitu svojich produktov aj služieb. Výsledkom ich spolupráce je aj najnovší projekt zameraný na zvýšenie skladovacích kapacít, ktorého počiatky siahajú do začiatku roka 2021.


Čoraz viac klientov sa obracia na spoločnosť Jungheinrich s otázkou možnosti zefektívnenia a zautomatizovania aspoň časti ich logistických tokov a digitálneho prepojenia jednotlivých procesov so strojmi a ďalšími systémami v rámci konceptu Industry 4.0. Nebolo tomu inak ani v prípade firmy Paul Lange Oslany.


Hneď ako Jungheinrich obdržal plány od svojho partnera, začal projekt naberať prvé, reálnejšie kontúry. Nové skladové priestory postupne pribudli priamo v sídle spoločnosti v Oslanoch. Výstavbe nových priestorov predchádzala reorganizácia existujúcich skladov. Prvotné úpravy začali ešte v marci 2021 a slávnostné otvorenie nových priestorov sa uskutočnilo 19. októbra 2022.

PLO foto3

Efektívne využitie priestoru

Narastajúci dopyt po bicykloch a doplnkoch prinútila firmu Paul Lange v Oslanoch rozšíriť skladové priestory. Stalo sa tak najmä v dôsledku dlhých dodávok od výrobcu, ktoré spôsobila pandémia koronavírusu. „V roku 2021 sa preto naša spoločnosť rozhodla rozšíriť kancelárske a skladové priestory,“ vysvetľuje konateľ spoločnosti Paul Lange Oslany Pavel Hajzer s tým, že so spoločnosťou Jungheinrich spolupracujú už viac ako 20 rokov. „Máme s nimi výborné skúsenosti. Je to prémiová značka, tak isto ako japonská značka Shimano, ktorú zastupujeme,“ dodáva Pavel Hajzer.

PL Hajzer
Pavel Hajzer
konateľ spoločnosti Paul Lange Oslany

So spoločnosťou Jungheinrich spolupracujeme už viac ako 20 rokov. „Máme s nimi výborné skúsenosti. Je to prémiová značka, tak isto ako japonská značka Shimano, ktorú zastupujeme. "

Výsledkom je, že Paul Lange Oslany používa dlhé roky nielen regálové systémy, ale aj kompletnú manipulačnú techniku práve od spoločnosti Jungheinrich. Ide okrem iného o ručne vedené vozíky, retraky či čelné vozíky. „Momentálne sú objednané vysokozdvižné vozíky so špecifickými požiadavkami.“

Architekt Jaroslav Janes zo spoločnosti Janes ateliér, s ktorým Paul Lange Oslany spolupracuje dlhodobo, dostal za úlohu vyriešiť problém skladovania veľkého počtu tovaru na malej ploche tak, aby sa zvládla energetická záťaž a aby bola manipulácia i logistika vysoko efektívna. Znamenalo to aj potrebu vyčleniť zo súčasných skladových priestorov technické zázemie a použiť priestorovo dostupné technické a materiálové vybavenie spoločnosti Jungheinrich.

PL foto3


„Celý tento proces trval deväť mesiacov od začatia až po realizáciu,“ podotýka Pavel Hajzer s tým, že ich hlavnými kritériami boli: maximálna využiteľnosť priestoru, zabezpečenie záťaže na 1. poschodí a aby bola podlaha priepustná čo sa týka teplôt. Zároveň bolo nutné vyriešiť aj napojenie na pevné plochy a bezpečnosť skladníkov pri manipulácii s tovarom. Pavel Hajzer očakával aj špeciálne a jedinečné riešenia, akým je napríklad nožnicová zdvíhacia plošina, pre ktorú bolo treba taktiež vytvoriť zázemie.


Rýchla dostupnosť tovaru

Ako poznamenáva Michal Ďurica, area sales manager spoločnosti Jungheinrich, hlavným cieľom celého projektu bolo vybudovanie dodatočných skladových priestorov. Nahradenie čelného vozíka retrakom v časti existujúcich skladov umožnilo podľa neho zúžiť pracovné uličky a vložiť do existujúceho pôdporysu dodatočné regály. 

„Vytvorili sme tak klientovi ďalšie paletové miesta. Následne sme vybudovali nový samostatný sklad plášťov a tiež aj netradičný poschodový sklad,“ hovorí Michal Ďurica, ktorého dopĺňa kolega Juraj Kovačič, system advisor a project manager spoločnosti Jungheinrich: „Požiadavkou  na nás bolo zvýšiť kapacity skladových priestorov, pričom výsledkom je sklad bicyklových plášťov s kapacitou 648 paletových miest. Samozrejme, je tam ešte aj sklad ostatných zásob.“


PL foto


 

Podľa Michala Ďuricu veľký dopyt po bicykloch v poslednej dobe ukázal, že rýchla dostupnosť potrebných dielov je pre výrobcov mimoriadne dôležitá. „Firma Paul Lange Oslany ako kľúčový dodávateľ týchto dielov teraz môže uskladniť u seba väčšie množstvo tovaru,“ konštatuje Michal Ďurica, ktorý je presvedčený, že Paul Lange Oslany aj vďaka realizácii projektu pokryje požiadavky na rastúci dopyt po dieloch a zároveň môže efektívnejšie a rýchlejšie vybavovať objednávky svojich odberateľov.


Prínosom zjednodušená logistika

S výsledkom je spokojný aj Pavel Hajzer, ktorý víta najmä zjednodušenie logistiky, ľahšiu manipuláciu s tovarom a celkovo väčšiu efektivitu. „Z uvedených bodov jedným z najväčších prínosov je riadený sklad. Za dôležitý prínos považujem aj technické možnosti na modernizáciu IT technológií, digitálnu kontrolu aj samotnej bezpečnosti pri vychystávaní tovaru a menšiu chybovosť,“ vymenúva Pavel Hajzer pozitíva projektu s tým, že do budúcna by chceli vyriešiť automatizáciu skladu.

Okrem vytvorenia skladu bicyklových pláštov s kapacitou 648 paletových miest, kde sa nachádzajú štandardne paletové regále,pre celé palety, vznikol aj sklad ostatných zásob. Ako približuje Juraj Kovačič, pribudol paletový regál s pochôdznou plošinou a umožnilo sa zaskladnenie celých paliet s možnosťou vychystávania jednotlivých položiek čiastočne na oboch podlažiach.

„Výsledkom je efektívne využitý celý priestor haly. Paletový regál je predelený pochôdznou plošinou. Kým prvé podlažie slúži na uskladnenie celých paliet aj na vychystávanie jednotlivých položiek na kompletizáciu objednávok, tak druhé podlažie je určené iba na vychystávanie jednotlivých položiek. Projekt obsahuje taktiež mnoho bezpečnostných prvkov, ako ochranné rohy, nosné rošty, dorazy paliet, bezpečnostné zaistenia,“ konštatuje Juraj Kovačič s tým, že ide o komplexný projekt s využitím celého priestoru haly.


Juraj Kovacic foto
Juraj Kovačič
Advisor a project manager spoločnosti Jungheinrich

„Výsledkom je efektívne využitý celý priestor haly. Paletový regál je predelený pochôdznou plošinou. Projekt obsahuje taktiež mnoho bezpečnostných prvkov, ako ochranné rohy, nosné rošty, dorazy paliet, bezpečnostné zaistenia .“

Bezpečnosť pracovného priestoru

Spoločnosť Jungheinrich myslela aj na bezpečnosť. „Po celom obvode, ako aj do výšky sme kládli veľký dôraz na bezpečnosť zamestnancov. Vzhľadom na predelenie paletových regálov pochôdznou plošinou je efektívne využitá navyše aj svetlá výška haly,“ dodáva Juraj Kovačič, podľa ktorého je tento projekt veľmi dobrým príkladom toho, ako prostredníctvom využitia moderných riešení skladovacích systémov dokáže získať zákazník väčšie množstvo skladovacieho priestoru s efektívnym vychystávaním jednotlivých položiek a kompletizovaním objednávok. A to nie je všetko. Keďže je na menšom priestore viac tovaru, nezanedbateľná je aj úspora elektrickej energie a nákladov na vykurovanie.

„Dlhodobá udržateľnosť je základným princípom našej spoločnosti. Ratingová agentúra EcoVadis nás vlani zaradila medzi 1 percento najlepších spoločností na svete s trvalo udržateľným rozvojom, čo je pre nás veľkým záväzkom do budúcna. Udržateľnosť sa snažíme dosiahnuť aj efektívnou automatizáciou našich intralogistických riešení,“ poznamenáva Michal Ďurica, podľa ktorého sa cyklistika stáva čoraz populárnejšou.

„Dopyt po bicykloch a dieloch potrebných na ich kompletizáciu bude naďalej rásť. Som preto presvedčený, že tento projekt nebol našou poslednou spoločnou realizáciou s firmou Paul Lange Oslany a v budúcnosti sa spolu pustíme aj do realizácie plne automatického skladového systému.“



Michal Ďurica
Michal Ďurica
Area sales manager Jungheinrich

„Modernizácia a digitalizácia idú ruka v ruke s automatizáciou. Dokážeme zrealizovať automatizačný logistický systém prispôsobený potrebám zákazníka a urobiť tak procesy flexibilnejšími a efektívnejšími.“



Využitie alternatívnych zdrojov energie.

„Ochrana životného prostredia a udržateľnosť bola riešená hneď na začiatku projektu aj s ohľadom na najnovšie normy. Aj z tohto dôvodu využívame možnosť pripojenia nových skladových priestorov a vybudovanie fotovoltaickej elektrárne pre cely objekt Paul Lange Oslany. Tá je momentálne v riešení a buduje sa. Budova samotná je projektovaná na plne automatizovaný systém od Jungheinrich s názvom Power Cube.“ Pavol Hajzer, konateľ Paul Lange Oslany

Máte otázky?