Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Fáza Internorm
Holistické plánovanie skladu pre Internorm

Nový regálový systém Jungheinrich pre väčšiu skladovú kapacitu

Regálový systém na mieru umožňuje spoločnosti Internorm v Damme rozšíriť kapacitu o približne 4 000 paletových pozícií s kvalitnými plastovými výrobkami.

Pre spoločnosť Internorm so sídlom v Damme (Východné Vestfálsko) sa nám podarilo ich nový sklad vybaviť regálovým systémom na mieru na skladovanie paliet a malých dielov a rozšíriť tak skladovú kapacitu o cca 4000 paletových pozícií.

Spoločnosť Internorm vyrába kvalitné syntetické výrobky už od roku 1987. Ich produktové portfólio siaha od zvitkov a zvitkových povlakov až po polyuretánové plasty, lisované diely a položky vyrábané vstrekovaním plastových hmôt.

Výroba oddelená od skladovania

Nepretržitý rast spoločnosti si vyžiadal oddelenie výroby od skladovania a investovanie do úplne nového skladu s rozlohou 4 200 m2.

Skladovanie plastových výrobkov si tiež vyžadovalo zvýšenú protipožiarnu ochranu. Ďalej, okrem skladovania malých
dielov, europaliet a dlhých tovarov bolo potrebné pamätať aj na skladovanie mriežkových boxov.

Po komplexnej konzultácii so spoločnosťou Jungheinrich sa rozhodli pre kombináciu modulárneho paletového regálového systému so širokou uličkou a konzolovým regálom.

Thorsten Trumme
Vedúci logistiky v spoločnosti Internorm v Damme

„Rozhodujúcim pre výber spoločnosti Jungheinrich ako partnera bola komplexná konzultácia a odborná spolupráca počas celého výberového procesu.“

Holistické plánovanie spoločnosti Jungheinrich

Spoločnosť Jungheinrich, ako popredný dodávateľ regálových systémov v odvetví intralogistiky, holisticky navrhla a naplánovala výstavbu nového skladu. Spoločnosť Jungheinrich hneď od počiatku úzko spolupracovala so spoločnosťou Internorm na analýze, plánovaní a výstavbe skladu.

Výsledkom komplexnej analýzy požiadaviek a materiálových tokov bol dokonalý systém regálov konštruovaný na mieru.

Systém regálov šitý na mieru spoločnosti Internorm

Nový skladový systém od spoločnosti Jungheinrich bol postavený na podlahovej ploche 3 000 m2 a zahŕňa skladovú plochu 4 200 m2. Rozširuje tak skladovaciu kapacitu o cca 4 000 paletových pozícií.

Regálový systém na mieru sa skladá z modulárneho paletového regálového systému so širokou uličkou a konzolovým regálom, ktoré zaručujú efektívne skladovanie všetkého tovaru a hladký priebeh prípravy tovaru. 

Navyše, spoločnosť Internorm sa rozhodla pre vysokozdvižný vozík Jungheinrich ETV Q, ktorý je vďaka svojmu elektrickému systému riadenia všetkých kolies schopný v obmedzenom priestore prepravovať náklad s dĺžkou až 8 metrov.

Konečný výsledok je pôsobivý – ide o na mieru vyrobený regálový systém, ktorý poskytuje väčšiu flexibilitu a skladovaciu kapacitu.

Máte otázky?