Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Fáza GLX
Optimalizovaný výkon vykládky

Nové distribučné centrum so skladovým systémom na mieru

Moderné riešenie intralogistiky spoločnosti GLX Global Logistic Service eliminuje kapacitné obmedzenia a výrazne zvyšuje skladovaciu kapacitu.

Spoločnosť Jungheinrich precízne zosúladila intralogistiku nového distribučného centra spoločnosti GLX Global Logistic Service GmbH vo Freienbrinku pri Berlíne so špecifickými požiadavkami zákazníka.

Podniková skupina GLX je úspešne sa rozvíjajúca spoločnosť pôsobiaca v oblasti riadenia dodávateľského reťazca s viac ako šiestimi pobočkami. Keďže sklady spoločnosti GLX vzhľadom na rýchly rast dosiahli svoje kapacitné limity, nedostatočnú kapacitu by malo vyriešiť nové logistické centrum.

Zmenené trhové podmienky si vyžadujú vyššiu skladovaciu kapacitu

Spoločnosť Jungheinrich sa ujala roly poskytovateľa komplexných služieb, kontaktnej osoby a projektového manažéra pre nové distribučné centrum podnikovej skupiny GLX. Všetko od jedného dodávateľa. Cele riešenie intralogistiky bolo vyvinuté v spolupráci so zákazníkom.

Cieľom bolo podstatné zvýšenie skladovej kapacity a efektívnosti.

Roland Becker
Generálny riaditeľ

„Usporiadanie skladu a tok materiálu sú perfektne prispôsobené našim požiadavkám. Profitujeme zo skladového systému na mieru a systému na prípravu tovaru.“

Spoločne vyvinuté riešenie

Nové distribučné centrum s rozlohou 15 000 metrov štvorcových sa nachádza juhovýchodne od Berlína, odkiaľ spoločnosť GLX v súčasnosti prevádzkuje európske stredisko pre logistiku náhradných dielov a poskytuje svojim klientom popredajné služby. 

V modulárnom regálovom systéme sa skladujú malé sudy a kontajnery a vyskladňujú sa v štyroch uličkách s približne 10 500 skladovacími pozíciami, ktoré sú ovládané dvoma induktívne navádzanými vertikálnymi vozíkmi na prípravu tovaru Jungheinrich EKS 210.

Regálový systém na ťažké palety so širokou uličkou poskytuje aj približne 15 000 skladovacích pozícií obsluhovaných vysokozdvižnými vozíkmi s posuvným zdvíhacím zariadením. Spolu sa na prepravu v sklade, ktorý je 140 metrov dlhý a 110 metrov široký, používa 20 vozíkov Jungheinrich.

Modulárny regálový systém navyše ponúka špeciálne riešenie na protipožiarnu ochranu, aby nebolo potrebné používať samočinné hasiace zariadenia.  

Účinnejšie procesy a kratšie časy prípravy tovaru

Zvýšenie objemu tovaru a celkovej kapacity, ako aj efektívnejšie procesy a kratšie časy prípravy tovaru zabezpečujú, že skupina GLX má všetky predpoklady na ďalší rast. 

Klient v súčasnosti zvažuje aj pripojenie priamo k systému SAP pomocou riešenia Jungheinrich warehouseNavigation.

Záver: Riešenie dokonale prispôsobené potrebám klienta, ktoré je navyše pripravené na budúcnosť.

Máte otázky?