Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Fáza Eppendorf
warehouseNAVIGATION pre jasnú štruktúru

Spoločnosť Eppendorfer Zentrifugen GmbH si výstavbou nového závodu v Lipsku pripravuje pôdu pre moderné výrobné zariadenie s efektívnejšími procesmi a zameraním na kľúčové kompetencie.

Moderné výrobné zariadenie spoločnosti Eppendorf Zentrifugen v Lipsku prináša vyššiu efektivitu skladu a eliminuje zbytočné vyhľadávanie položiek.

Spoločnosť Eppendorfer Zentrifugen GmbH si výstavbou nového závodu v Lipsku pripravuje pôdu pre moderné výrobné zariadenie s efektívnejšími procesmi a zameraním na kľúčové kompetencie.

Eppendorfer Zentrifugen GmbH je spoločnosť zaoberajúca sa vedami o živej prírode, ktorá vyvíja a vyrába systémy určené na použitie v laboratóriách po celom svete.

Už žiadne zbytočné vyhľadávanie

Vo výrobnej oblasti s plochou 5 340 m2 a logistickej oblasti s plochou 2 200 m2 bolo v Lipsku vytvorené moderné výrobné zariadenie, ktoré spoločnosti Eppendorfer Zentrifugen GmbH umožňuje implementovať efektívne procesy a zamerať sa na kľúčové kompetencie, CNC technológiu, finálnu montáž a chladiacu technológiu.

Koncepcia intralogistiky spoločnosti Jungheinrich umožňuje klientovi centrálne riadiť a kontrolovať všetky procesy – od príjmu tovaru až po jeho expedovanie.

Vysokoregálový sklad na palety so 4 200 skladovacími pozíciami a výškou 15,5 metra, ako aj sklad na drobné súčiastky s 5 848 skladovacími pozíciami, je obsluhovaný vysokozdvižným vozíkom s posuvným zdvíhacím zariadením a paletovým vozíkom do skladu s úzkymi uličkami.

André Hofmann
Vedúci logistiky

„Riešenie intralogistiky od spoločnosti Jungheinrich zvýšilo našu ziskovosť a spoľahlivosť procesov v sklade. Zbytočné vyhľadávanie položiek je už minulosťou. “

Procesná bezpečnosť sa trvalo zvýšila 

Systém riadenia skladu od spoločnosti Jungheinrich s middlewarom, logistickým rozhraním Jungheinrich a asistenčným systémom warehouseNAVIGATION dlhodobo zvyšuje nákladovú efektívnosť a spoľahlivosť procesov. Optimalizáciou trasy k skladovacím pozíciám sa ušetrí obrovské množstvo času a viac nie je potrebné prácne vyhľadávať rôzne položky.

Dvojstupňový postup prepravy v sklade kompletne riadi systém WMS od spoločnosti Jungheinrich. Prichádzajúci tovar je okamžite naskenovaný a zaznamenaný ešte pred prepravou k prenosovej stanici vysokozdvižným vozíkom s posuvným zdvíhacím zariadením.

Týmto spôsobom sa skladovacie pozície v sklade s úzkymi uličkami spravujú na základe presnej polohy a pristupuje sa k nim poloautomaticky pomocou systému warehouseNAVIGATION. 

Vďaka transpondérom v podloží regálový zakladač určí svoju aktuálnu polohu. Poloha, ku ktorej sa treba priblížiť, sa následne prenáša cez bezdrôtový dátový terminál. 

Transparentné procesy vďaka usporiadanej štruktúre

Usporiadaná štruktúra systému Jungheinrich WMS v spojení s asistenčným systémom warehouseNAVIGATION zaručuje vyššiu ziskovosť, väčšiu spoľahlivosť procesov a väčšiu transparentnosť. Kombináciou týchto benefitov je možné realizovať zoskupovanie tovarových tokov.

Výsledkom je významná časová úspora, keďže sa eliminujú zbytočné vyhľadávania položiek. A keďže čas sú peniaze, spoločnosť Eppendorfer Zentrifugen GmbH je so svojou investíciou mimoriadne spokojná.

Máte otázky?