Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Fáza De Korrel Beheer
Kompaktné skladovanie pre vyššiu efektivitu

Spoločnosť ECS Paneermeel šetrí priestor a náklady vďaka skladovému systému s viacerými hĺbkami

Spoločnosť ECS Paneermeel v Holandsku vzhľadom na zvyšujúci sa dopyt stále zvyšovala produkciu –a čoskoro jej začali chýbať priestory na tony vyrobenej strúhanky. Nám sa však podarilo zabezpečiť potrebný skladovací priestor a tiež zvýšiť efektivitu so systémom v variabilnou hĺbkou zakladania tovaru.

Princíp FIFO

ECS Paneermeel Industrie BV, dcérska spoločnosť holandskej spoločnosti De Korrel Beheer BV, je jedným z najväčších výrobcov strúhanky v Európe. Táto potravinárska spoločnosť okrem štandardného tovaru dodáva aj výrobky na zákazku, ako sú produkty so špecifickou zrnitosťou alebo špeciálne zmesi. Keďže dopyt sa rapídne zvyšuje, výroba nedávno dosiahla rekordnú úroveň 25 miliónov kilogramov ročne. Spoločnosť ECS vo svojom sklade v Barnevelde nedokázala uskladniť takéto množstvo. Z tohto dôvodu sme dostali za úlohu rozšíriť jej kapacity a zvýšiť efektivitu a flexibilitu skladu. Okrem toho bolo pre klienta dôležité, aby bol v sklade implementovaný princíp FIFO (First-In First-Out). Naše riešenie: skladový systém s variabilnými hĺbkami zakladania a podjazdovým vozíkom (UPC).

John Dokter
Generálny riaditeľ spoločnosti ECS Paneermeel Industrie B.V.

„Vďaka viacúčelovému skladovému systému Jungheinrich s UPC sme oveľa flexibilnejší.“

Efektívnejšie skladovanie prostredníctvom UPC

Štruktúra skladu spoločnosti ECS pozostávala predovšetkým z vjazdových regálov. Nové holistické riešenie s kanálovým stojanom, základným vozíkom a nákladnými saňami má však niekoľko výhod. Okrem iného umožňuje realizovať skladovanie s vysokou hustotou a poloautomatizované ukladanie paliet, čo zvyšuje jeho nákladovú efektívnosť. Srdcom skladového systému s variabilnými hĺbkami zakladania je UPC. Zachádzanie pod palety so štandardnými vidlicami zaručuje, že je možné naskladňovať a vyskladňovať položky v súlade so zásadou FIFO. Plnenie kanálov v dávkach znamená, že UPC poskytuje optimálny výkon. Aby sa zabránilo prestojom, obsluha môže počas približovania ovládať UPC, keďže ovládací terminál je integrovaný v držiaku v dosahu obsluhy na vysokozdvižnom vozíku. Spoločnosť tým pádom profituje z podstatne vyššej efektívnosti pri nakladaní.

Flexibilita a bezpečnosť

„Vďaka skladovému systému Jungheinrich s variabilnou hĺbkou zakladania a s technológiou UPC môžeme naskladniť celú dávku v jednom kanále bez vplyvu na hustotu skladovania vyšších alebo nižších kanálov. Tým pádom sme podstatne flexibilnejší, “hovorí majiteľ John Dokter, ktorý vysvetľuje, prečo si vybrali naše riešenie. Pre Doktera bolo dôležité aj vytvoriť čo najlepšie pracovné podmienky pre personál. Poloautomatizácia poskytuje podstatne vyššiu bezpečnosť.

Máte otázky?