Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Fáza Birner
Odolnosť voči zemetraseniu a efektivita

Spoločnosť Birner optimalizuje svoje logistické procesy moderným distribučným skladom

Spoločnosť Birner je najväčším predajcom náhradných dielcov pre automobily v Rakúsku. Vývoj na trhu si v poslednej dobe vyžiadal, aby vybudovala moderné distribučné centrum. Avšak: leží v tektonickom pásme 4. Preto na Birner urobil dojem nášho konceptu skladu, ktorým už nedokáže nič otriasť. 

Detailné plánovanie

S celkovým počtom 29 prevádzok a 560 zamestnancami po celom Rakúsku dosiahla spoločnosť Birner v roku 2016 ročný obrat približne 140 miliónov eur. Spoločnosť má vo svojom sortimente 350 000 kusov výrobkov, z ktorých 150 000 je stále na sklade. Neustále rozširovanie produktového sortimentu si vyžiadalo novú logistickú stratégiu. Z tohto dôvodu sa spoločnosť Birner rozhodla vybudovať nový distribučný sklad. Cieľom bolo zlepšiť pracovné postupy, lepšie riadiť skladové zásoby a profitovať z optimalizovanej synergie. Sklad by mal byť schopný zvládnuť aj digitálne požiadavky modernej spoločnosti. Na prvý pohľad sa táto koncepcia nezdala byť príliš náročná na technickú realizáciu. Technické výzvy však boli ukryté v detailoch.

Stefan Ulz
Manažér logistiky, Birner GmbH

„Spoločnosť Jungheinrich sa ukázala byť partnerom, ktorý nám dokázal poskytnúť najlepší koncept regálových systémov a bezpečnosti.“

Bezpečné, rýchlejšie, inteligentnejšie – logistické riešenie z jediného zdroja

Budova z 90. rokov, s úžitkovou plochou 11 600 metrov štvorcových, musela byť upravená a prestavaná vzhľadom na požiadavky modernej doby. Ukázalo sa tiež, že tento región je oblasťou seizmickej aktivity. Prioritami sú bezpečnosť a stabilita. Na spoločnosť Birner sme urobili dojem najmodernejšou centralizačnou koncepciou šitou na mieru, ktorá dokáže odolať zemetraseniu.

Od zásielok od dodávateľa až po dodávku kompletných objednávok – naše riešenie sa skladá z políc, oceľovej konštrukcie a paletového regálového skladu, čím sa zabezpečuje efektívny a konzistentný pracovný tok náhradných dielov. Jednotlivé oblasti sú prepojené technológiou paletového a kontajnerového dopravníka. V súčasnosti dosahuje skladová kapacita takmer 5 700 paliet a viac ako 160 000 regálových pozícií. Vysokozdvižné vozíky okrem toho zvyšujú produktivitu práce a napomáhajú optimalizácii.

Trojnásobný víťaz – výkon s budúcnosťou

Manažér logistiky, Stefan Ulz, je s výsledkom spokojný: „Spoločnosť Jungheinrich sa ukázala byť partnerom, ktorý dokázal poskytnúť najlepší koncept regálov a bezpečnosti v rámci troch výberových konaní na regálové systémy a trojposchodový vyskladňovací sklad. Mimoriadne pôsobivé bolo, že všetky časti riešenia boli bez problémov integrované do jedného celku, čím sa vytvorilo ucelené a komplexné logistické riešenie. “ Toto partnerstvo pretrvá, keďže „v budúcnosti plánujeme naďalej využívať služby ponúkané spoločnosťou Jungheinrich, najmä ak bude potrebné rozšíriť distribučné centrum“, hovorí Ulz.

Máte otázky?