Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
PR trend foto 2023
Napísali o nás: Trend, Szmrecsanyi, dňa 28.10.2023

V biznise s vozíkmi inflácia nehrá zásadnú úlohu

V biznise s vozíkmi inflácia nehrá zásadnú úlohu, obmedzenia v pohybe tovaru si nikto neželá.

Dodávateľské reťazce pandémiu aj infláciu prežili, ich konsolidácia prináša návrat stabilnejších a predvídateľnejších cien manipulačnej techniky. 

Kým inflácia negatívne ovplyvnila podnikanie v mnohých segmentoch hospodárstva, trochu iná situácia je vo svete manipulačnej techniky. Firmy vozíky, či už výrobné alebo logistické, jednoducho potrebujú. Čím sú modernejšie, tým viac dokážu zvýšiť efektivitu a nahradiť ľudskú silu.

Po pandémii trh ožil
Posledné obdobie rokov 2021 až 2023 vníma obchodný riaditeľ spoločnosti Jungheinrich Miroslav Vajda pozitívne napriek tomu, že predajné výsledky podniku vznikali vo veľmi rozdielnych podmienkach. V roku 2021 bolo cítiť vplyv pandémie, pričom trh poznačil nedostatok komponentov a vyššie ceny vstupných materiálov.

„Paradoxne, následne nastalo rýchle oživenie spojené s rastom dopytu. Nás to však nezaskočilo, flexibilne sme reagovali na potreby trhu. Bolo veľmi náročné zvládnuť prechod týmito obdobiami, no silná firma so zázemím sa dokáže preniesť úspešne aj cez takéto mimoriadne turbulentné časy,“ vysvetľuje M. Vajda.

Hoci na cenovú úroveň produktov a služieb vplýva inflácia, dopyt v oblasti manipulačnej techniky zostal stabilný. „Práve pre jej dôležitosť v dnešnom globálnom svete, kde si nevieme predstaviť obmedzenia v pohybe tovarov. Aj my sme sa museli zmieriť s faktom nárastu vstupov a premietnuť ich do našej ponuky.“

Slová M. Vajdu potvrdzujú výsledky firmy zverejnené webovou stránkou FinStat. Spoločnosť Jungheinrich vlani zvýšila zisk o 11 percent, na viac ako 1,7 milióna eur, pričom tržby jej oproti roku 2021 narástli o 13 percent, na približne 41,4 milióna eur.

V minulom roku sa pre predĺžené dodacie termíny dočasne zvýšil záujem o jazdené vozíky, no v priebehu ďalšieho obdobia sa tento jav ustálil. Ako hovorí M. Vajda, cena zariadenia v tomto prípade nehrá až takú významnú úlohu, akou je jeho využiteľnosť a dostupnosť.

„Repasované vozíky sa predávajú menej z dôvodu ich limitovanej dostupnosti na trhu. Tieto vozíky sú vhodné hlavne pre klientov s nižšou potrebou nasadenia manipulácie s tovarom v prevádzke. Pre klientov s potrebou dvojzmennej a trojzmennej prevádzky je vhodnejšie investovať do nových vozíkov.“

Celý článok nájdete tu: https://www.trend.sk/biznis/biznise-vozikmi-inflacia-nehra-zasadnu-ulohu-obmedzenia-pohybe-tovaru-nikto-nezela

Máte otázky?