Call4Service
+421-2-49205800
Kontaktný formulár
Newsletter
Foto jungheinrich automatizuje

Jungheinrich automatizuje

Spoločnosť Jungheinrich automatizuje budúci logistický závod spoločnosti Sartorius Stedim Biotech vo Francúzsku.

Spoločnosť Jungheinrich automatizuje budúci logistický závod spoločnosti Sartorius Stedim Biotech vo Francúzsku.

- Spoločnosť Jungheinrich zabezpečuje automatizáciu nového logistického zariadenia spoločnosti Sartorius Stedim Biotech s rozlohou 15 000 m2 v Aubagne (Francúzsko).

- Celý objekt bude riadený systémom riadenia skladu spoločnosti Jungheinrich.

- Toto riešenie zvyšuje efektívnosť, flexibilitu a produktivitu.

Spoločnosť Jungheinrich nasadí kompletný sortiment automatizovaných riešení pre spoločnosť Sartorius Stedim Biotech, popredného partnera biofarmaceutického priemyslu. Akvizíciou spoločnosti arculus (v roku 2021), skupiny Storage Solution Group (začiatkom roka 2023) a kompletnou akvizíciou spoločnosti Magazino (v auguste 2023) postavil nemecký expert na intralogistiku Jungheinrich automatizáciu do centra svojej stratégie rastu a prostredníctvom tejto novej zmluvy pokračuje v zavádzaní svojich automatizovaných riešení.

V rámci tejto spolupráce bude spoločnosť Jungheinrich inštalovať automatický systém novej generácie v budúcom logistickom zariadení v sídle spoločnosti Sartorius Stedim Biotech vo francúzskom Aubagne. Výstavba sa má začať v tomto roku. Prostredníctvom tohto partnerstva spoločnosť Jungheinrich pomáha logistike spoločnosti Sartorius výrazne sa rozvíjať, zvyšovať efektívnosť, flexibilitu a produktivitu.

Nové logistické priestory, ktorých otvorenie je naplánované na začiatok roka 2025, budú zahŕňať celý rad zariadení Jungheinrich, ako napríklad vysokoúrovňový regálový sklad obsluhovaný tromi automatizovanými vozíkmi s veľmi úzkymi uličkami typu EKX 516ka, automatizovaný sklad drobných súčiastok -  miniload, a množstvo rozličných typov paletových dopravníkov. Vybuduje sa rovnako aj vyrovnávací sklad, v ktorom sa pracovné stanice zásobujú podľa princípu G2P (tovar k operátorovi). Spojenie s výrobným priestorom je tiež automatizované prostredníctvom mobilných robotov typu EKS 215a. Okrem toho bude celé riešenie riadené systémom Warehouse Control System spoločnosti Jungheinrich.

"Sme hrdí na to, že môžeme spoločnosti Sartorius Stedim Biotech ponúknuť kompletné logistické riešenie zodpovedajúce jej ambíciám. Zásobovanie výrobnej linky, najmä vo farmaceutickom priemysle, je veľkou výzvou na zabezpečenie kvality, preto je dôležité zaviesť spoľahlivé, škálovateľné a flexibilné automatizované riešenie," uvádza Sylvia Monteagudo, manažérka pre predaj a rozvoj podnikania v oblasti automatizovaných systémov spoločnosti Jungheinrich France.

"Tieto nové systémy nám umožnia zefektívniť naše logistické procesy, skrátiť čas spracovania objednávok a zvýšiť našu skladovaciu kapacitu. Vďaka automatizácii nášho pracoviska budeme môcť rýchlejšie reagovať na rastúce požiadavky trhu, zvýšiť našu konkurencieschopnosť a ponúknuť našim zákazníkom ešte spoľahlivejšie služby," vysvetľuje Valentin Curmi, vedúci logistických projektov v spoločnosti Sartorius Stedim Biotech France.


Máte otázky?