10.05.2017

Systém Indoor Positioning od spoločnosti Jungheinrich získal cenu IFOY Special of the Year

Jednoduchá, cenovo dostupná a flexibilná lokalizácia priemyselných vozíkov • Vyššia efektivita a bezpečnosť • Nový názov produktu znie FleetRadar

Náš systém pre Indoor Positioning získal cenu IFOY v kategórii Special of the Year

V utorok 10. mája sa v mníchovskom centre BMW World udeľovali ceny IFOY za rok 2017. Systém Indoor Positioning, ktorého vývoj realizovala spoločnosť Jungheinrich vo vlastnej réžii, si vyslúžil cenu v kategórii Special of the Year. Medzinárodná odborná porota ocenila inovatívnosť riešenia a jeho prínos pre zákazníkov. Systém Indoor Positioning je digitálne riešenie na lokalizáciu priemyselných vozíkov v sklade. Analyzovaním výsledných dát o pohybe môžu zákazníci spoločnosti Jungheinrich ušetriť peniaze, efektívnejšie spravovať vozíky a zároveň zvýšiť úroveň bezpečnosti v sklade. Systém umožňuje analýzu pohybu vozíkov, ktoré sa dajú sledovať naživo alebo retrospektívne pomocou webovej aplikácie. Každý vozík je vybavený smartfónom od spoločnosti Jungheinrich, ktorý komunikuje s vysielačmi Bluetooth – tzv. majákmi, rozmiestnenými po celom sklade. Systém, ktorého inštalácia si vyžaduje len minimálne úsilie a náklady, vďaka tomu dokáže v každom okamihu zistiť aktuálnu polohu vozíka. Ponúka štyri funkcie pre všetky typy skladov: TruckFinder, ZoneGuard, SpeedZoning a RouteOptimizer.

Dr. Lars Brzoska, marketingový riaditeľ koncernu Jungheinrich Group, na konci slávnostného odovzdávania cien uviedol: Udelenie ceny IFOY nášmu systému Indoor Positioning dokazuje, že spoločnosti Jungheinrich sa podarilo vyvinúť z výrobcu vysokozdvižných vozíkov aj na poskytovateľa logistických systémov a výrobcu softvéru. Digitálne riešenia v internej logistike zohrávajú čoraz dôležitejšiu úlohu. V spoločnosti Jungheinrich konzistentne rozširujeme našu ponuku a zvyšujeme prínos pre našich zákazníkov. Náš systém Indoor Positioning predstavuje používateľsky prívetivé riešenie, ktoré zákazníci môžu použiť na zvýšenie transparentnosti, produktivity a bezpečnosti v skladoch pre ešte väčší úspech.“

Nový produktový názov systému Indoor Positioning: FleetRadar
Spoločnosť Jungheinrich v spolupráci s inštitútom Fraunhofer IIS prispôsobila existujúci interiérový lokalizačný systém, ktorý bol pôvodne navrhnutý pre spotrebný sektor, na použitie v priemysle. Po úspešnom uvedení bol systém Indoor Positioning vybavený novými funkciami a výkonom a dostal nový názov. V budúcnosti bude Jungheinrich svoje digitálne riešenie na lokalizáciu priemyselných vozíkov predávať pod názvom Jungheinrich FleetRadar, ktorý bude zákazníkom k dispozícii v štyroch rôznych moduloch. Funkcia TruckFinder naživo zobrazuje aktuálnu polohu vozíka v sklade, kým ZoneGuard umožňuje používateľom, aby určili zóny skladu, v ktorých je prevádzka vozíkov povolená. Ak vozík opustí povolenú zónu, stanovený príjemca dostane varovný e-mail. SpeedZoning umožňuje zákazníkom definovať špeciálne oblasti, v ktorých sa na smartfóne vodiča zobrazia varovania, napr. o rýchlostnom limite, nesprávnom parkovaní a pod. Funkcia RouteOptimizer pomáha optimalizovať sklad poskytovaním vizualizovanej analýzy prejdených trás.

O cene IFOY
Cena International Forklift Truck of the Year (IFOY) je synonymom ekonomickej efektívnosti a inovatívnosti. Vďaka vysokej úrovni technickej odbornosti sa považuje za najvýznamnejšiu cenu v oblasti intralogistických inovácií. Víťazov každý rok vyberá nezávislá porota zložená z popredných odborných novinárov. Ich rozhodnutia sa opierajú o objektívne testy a kontroly vedeckých inovácií, na základe ktorých sa porovnávajú súťažné produkty finalistov. Cenu IFOY sponzoruje Združenie pre manipuláciu s materiálom a internú logistiku, ktoré je súčasťou Nemeckého združenia strojárskeho priemyslu (VDMA), a udeľuje sa pod záštitou nemeckého Spolkového ministerstva hospodárstva a energetiky.

O spoločnosti Jungheinrich
Spoločnosť Jungheinrich patrí medzi svetovú špičku v oblasti manipulačnej a skladovej techniky. Jungheinrich Slovensko ponúka svojim zákazníkom široké portfólio produktov a služieb pre internú logistiku od vysokozdvižných vozíkov cez regálové systémy až po komplexné riešenia skladov. Akcie koncernu Jungheinrich sú obchodované na všetkých nemeckých burzách.

Kontakt pre tlač:
Jungheinrich spol. s r.o., Petra Blahová, marketing coordinator
Tel.: 02/49205829
Email.: petra.blahova(at)jungheinrich.sk
www.jungheinrich.sk

Nájsť kontaktnú osobu

Chcete sa dozvedieť viac o spoločnosti Jungheinrich, o jej produktoch a službách? Neváhajte a kontaktujte nás.

Viac informácií