Spoločnosť Jungheinrich získala v roku 2017 ďalšie dve ocenenia Red Dot Design Award

Red Dot 2017

Už druhý rok po sebe získala spoločnosť Jungheinrich uznávané ocenenie Red Dot Design Award – a hneď dvojnásobné. V kategórii Vozíky bol ocenený vysokozdvižný vozík EKX 516 a takisto elektrický nízkozdvižný vozík s režimom spolujazdy ERE 120/125/225 z dielne hamburských expertov na internú logistiku. Po získaní ocenení IFOY Award 2016, iF Design Award 2017 a Best of Industry 2017 je to už štvrté ocenenie vysokozdvižného vozíka EKX 516. Typ EKX sa tým stal vo svojej triede porovnávacím štandardom.

Ocenenie Red Dot Design Award každoročne udeľuje medzinárodná porota zložená z nezávislých dizajnérov, profesorov dizajnu a odborných novinárov. Na základe kvality dizajnu porota vyberá ocenené produkty z viac ako 5 500 nominácií.

V roku 2016 zaviedla spoločnosť Jungheinrich novú koncepciu dizajnu všetkých produktov. Popri známom žltom farebnom vyhotovení produktov Jungheinrich pribudla aj sivá farba. Všetky modely uvádzané na trh od roku 2016 majú kombinované farebné prevedenie, pričom jazdné funkcie a typové označenia sú jednotne zvýraznené zelenou farbou.

Michael Niebuhr, šéf priemyselného dizajnu v spoločnosti Jungheinrich AG, vysvetľuje: „Dizajn pre nás znamená viac ako len vzhľad produktov. Predstavuje tvár nášho podniku, je súčasťou nášho úspechu a môžeme ho považovať za vizuálne stvárnenie našej sily v oblasti kvality a inovácií. V roku 2016 sme v spoločnosti Jungheinrich nanovo zadefinovali koncepciu dizajnu našich vozíkov, aby sme aj do budúcnosti zabezpečili nezameniteľný vzhľad našich výrobkov. Výrazný nový dizajn by mal dôkladne zviditeľniť technickú a ergonomickú kvalitu našich výrobkov. Je kombináciou dynamiky a robustnosti, synonymom kompetentnosti, vzbudzuje dôveru a inšpiruje estetické cítenie. To, že sme dva roky po sebe získali ocenenie Red Dot Design Award, je pre nás významným ocenením našej práce.“

Profesor Dr. Peter Zec, iniciátor a výkonný riaditeľ Red Dot Award, vyzdvihol víťaznú spoločnosť nasledovnými slovami: „Spoločnosť, ktorá získala ocenenie Red Dot, nasleduje v oblasti dizajnu správnu stratégiu. Pochopili, že dobrý vzhľad produktov a hospodárske úspechy idú ruka v ruke. Ocenenie, ktoré spoločnosti Jungheinrich udelila prísna porota Red Dot, svedčí o vysokej kvalite dizajnu a pre úspešnú politiku spoločnosti v oblasti dizajnu je smerodajné.“

Spoločnosť Jungheinrich získala v roku 2016 za vychystávací vozík ECE 225 ocenenie Red Dot Design Award. Multifunkčný volant jetPILOT od spoločnosti Jungheinrich získal ocenenie Best of the Best v kategórii Príslušenstvo vozíkov.

Podrobnejšie informácie

Vysokozdvižný vozík EKX 516
Vysokozdvižný vozík EKX 516 so štandardnou zdvíhacou plošinou umožňuje zdvihnúť náklad s hmotnosťou až 1,6 tony do maximálnej výšky zdvihu 17,5 m. Vďaka novej technológii motorov, riadiacej technike a odľahčenej konštrukcii je vysokozdvižný vozík EKX od spoločnosti Jungheinrich vo svojej triede považovaný za jeden z najmodernejších vozíkov v odvetví internej logistiky.

Pod kapotou vozíka EKX 516 pulzuje kompletne inovovaná technológia motorov z dielne spoločnosti Jungheinrich. Synchrónny reluktančný motor, premiérovo použitý v tomto vozíku, prináša kombináciu vysokého výkonu a energetickej účinnosti synchrónnych motorov s výhodami trojfázových asynchrónnych motorov, týkajúcimi sa nákladov a údržby. Aj preto vozík EKX 516 boduje najnižšou spotrebou energie vo svojej triede.

Technológia tlmenia vibrácií Jungheinrich, ktorá bolo prvýkrát použitá práve vo vozíku EKX 516, predstavuje na trhu vysokozdvižných vozíkov pre výškové regály patentovanú svetovú novinku. Táto technológia garantuje lepšie jazdné vlastnosti na nerovných povrchoch, zvyšuje výkonnosť prekládky tovaru a zvyšuje bezpečnosť. Spôsob obsluhy vozíka EKX 516 značne uľahčuje pracovné podmienky vodiča.

Nový typ EKX 516 obsahuje rôzne moduly na integráciu do celkového procesu. Okrem iného sem patrí technológia RFID, redundantné meranie výšok a dráhy a takisto logistické rozhranie Jungheinrich. Vďaka použitiu voliteľnej skladovej navigácie Jungheinrich WarehouseNAVIGATION s poloautomatickým režimom jazdy do cieľa sa v praxi dá dosiahnuť ďalšie zvýšenie výkonnosti až o 25 %.

Nízkozdvižný vozík ERE
Vozík ERE 120/125/225 predstavuje novú generáciu nízkozdvižných vozíkov s režimom spolujazdy. Jeho modulárny systém ponúka viac ako 4 000 rôznych možností konfigurácie, ktoré je možné meniť podľa požiadaviek na prekládku a prepravu tovaru alebo na spôsob používania vozíka. Spoločnosť Jungheinrich tým reaguje na neustále rastúce požiadavky svojich zákazníkov, pokiaľ ide o všestrannosť a flexibilitu zariadení. Napriek vysokej variabilite sa ergonomické rozhrania človek-stroj a takisto vstupné a ukladacie systémy nachádzajú vždy na tom istom mieste a umožňujú 100 % opätovné rozpoznanie.

Variant drivePLUS vozíka ERE patrí k najrýchlejším vozíkom na trhu. Navyše, spoločnosť Jungheinrich umožňuje nasadením asistenčných systémov ďalšie zvýšenie výkonnosti prekládky tovaru až o 15 %. Vďaka novozavedenej robustnej platforme je vozík ERE v súčasnosti najkratším a najkompaktnejším vozíkom s režimom spolujazdy na trhu. Jeho silné stránky sa naplno prejavia hlavne v úzkych skladových priestoroch.

V prípade vozíka ERE sa spája kompaktná manévrovateľnosť a komfort vozíka s režimom spolujazdy. Vďaka tomu je ideálnym vozíkom na vysokovýkonné nasadenie pri nakládke a vykládke na/z nákladných vozidiel, pri preprave veľkých bremien a pri kompletizácii rôzneho tovaru.

O ocenení Red Dot Design Award:
Aby bolo možné odborne a objektívne posudzovať mnohotvárnu oblasť dizajnu, ocenenie Red Dot Design Award sa rozdeľuje na nasledujúce tri disciplíny – Red Dot Award: Product Design (produktový dizajn), Red Dot Award: Communication Design (komunikačný dizajn) a Red Dot Award: Design Concept (koncepcia dizajnu). Udeľovanie ocenenia Red Dot Award organizuje Centrum dizajnu so sídlom v Severnom Porýní-Vestfálsku. Táto súťaž patrí medzi najväčšie súťaže v oblasti dizajnu na svete. V roku 1955 sa prvýkrát zišla porota, aby ocenila vtedajšie najlepšie produkty. V 90. rokoch zaviedol výkonný riaditeľ Red Dot prof. Dr. Peter Zec názov a značku tohto ocenenia. Ocenenie Red Dot je odvtedy medzinárodne vysoko uznávanou značkou vynikajúcej kvality produktov. Ďalšie informácie nájdete na webovej stránke www.red-dot.de.

3. júla 2017 sa v Essene bude konať veľkolepé finále v disciplíne Red Dot Award: Product Design 2017. Počas slávnostného udeľovania cien Red Dot Gala získajú trofeje tí najlepší z najlepších – víťazi záverečného kola Red Dot: Best of the Best. Na záverečnej „afterparty“ pod názvom Designers‘ Night budú všetci ocenení oslavovať v múzeu Red Dot Design v Essene, obklopení všetkými ocenenými produktmi, a víťazi Red Dot dostanú zaslúžené diplomy. Ocenené produkty za rok 2017 budú päť týždňov vystavené na špeciálnej výstave Design on Stage (Dizajn na scéne) v rámci najväčšej svetovej prehliadky súčasného dizajnu.

O spoločnosti Jungheinrich
Spoločnosť Jungheinrich patrí medzi svetovú špičku v oblasti manipulačnej a skladovej techniky. Jungheinrich Slovensko ponúka svojim zákazníkom široké portfólio produktov a služieb pre internú logistiku od vysokozdvižných vozíkov cez regálové systémy až po komplexné riešenia skladov. Akcie koncernu Jungheinrich sú obchodované na všetkých nemeckých burzách.

Kontakt pre tlač:
Jungheinrich spol. s r.o., Petra Blahová, marketing coordinator
Tel.: 02/49205829
Email.: petra.blahova(at)jungheinrich.sk
www.jungheinrich.sk

Nájsť kontaktnú osobu

Chcete sa dozvedieť viac o spoločnosti Jungheinrich, o jej produktoch a službách? Neváhajte a kontaktujte nás.

Viac informácií